luni, 25 mai 2015

Cine suntem noi

Asociația Inimă lângă inimă a luat ființă în anul 2014, în luna noiembrie la inițiativa unei mămici purtărețe. Începând cu luna mai 2014, două mămici au povestit în mediul virtual despre dorința de a organiza întâlniri şi în Cluj pe modelul celor din Bucureşti. Şi ideea s-a materializat prin crearea unui grup de facebook prin intermediul căruia să se anunțe întâlnirile şi apoi prin prezența fizică propriu-zisă în locul stabilit. Pe atunci nu ştiam cât de multe mămici purtărețe sunt în Cluj, ne simțeam cumva "ciudatele" de prin zonă. Cu bucurie constat că anul acesta babywearing-ul a devenit un fel de "fenomen social". Grupul a adunat peste 800 de membri, iar prin oraş e plin de părinți purtăreți, ceea ce mă bucură nespus!!! Oamenii devin din ce în ce mai interesați de purtarea sănătoasă a bebeluşilor.
La început ne-am întâlnit doar o dată pe săptămână. Iar mai apoi aproape zilnic. Toată vara a fost o nebunie curată cu întâlniri prin parcuri, o minune de experiență care a dat naştere ideii de a înființa un ONG prin intermediul căruia să promovăm babywearing-ul şi să intrăm în lumea producătorilor de sisteme ergonomice pentru a primi donații sisteme care să le dăm mămicilor la test. Dorința a fost să fie ONG-ul existent în prima săptămână din octombrie când am organizat Săptămâna Internațională a Bebeluşulor Purtați sănătos, însă nu am reuşim chiar la timp. Totuşi, evenimentul a fost promovat în media, a fost susținut de locația care ne-a primit zilnic şi avut un impact real în comunitatea clujeană.
Deşi ființăm legal ca un ONG, momentan nu dispunem de fonduri necesare susținerii unui sediu, iar activitățile le desfăşurăm în continuare în parc.
Săptămânal organizăm întâlniri unde ducem sisteme ergonomice la probă, dăm acasă mămicilor sistemele să le probeze si oferim consultanță gratuită in cadrul întâlnirilor unde este prezentă colega noastră Raluca.
Vă aşteptăm să ne cunoaştem!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu